STOPRO s.r.o. STOPRO spol. s r.o. | Architektura - Design - Inženýring


Fit-out - D.A.S.

Nahrávám obsah…
Loading

design interiéru, architekt, generální projektant

architekt: Ing.arch.Alena Hrčková
  Ing.arch.Tereza Dufková
  Ing.arch.Pavel Hrček
hl. inženýr projektu: Ing.Jan Baštář
generál. projektant: Stopro spol. s r.o.
investiční náklady: 23 mil. Kč
místo stavby: Praha
architekt-interiéry: Ing.arch Alena Hrčková
  Ing.arch Tereza Dufková
objednatel: D.A.S. pojišťovna právní ochrany
realizace stavby: 2012
projekt: 2012

Při utváření nových kancelářských prostorů pro firmu D.A.S. jsme si kladli za cíl, aby navržený interiér naplňoval současné potřeby investora a v budoucnu umožňoval růst firmy. Snažili jsme se vytvořit prostředí, které se bude od klasických kancelářských prostor lišit a nabídne svým uživatelům zázemí, se kterým se mohou identifikovat.

V objektu BB Centra na Brumlovce jsme vytvořili variabilní prostory s různými typologiemi. Od uzavřených individuálních a společných kancelářských buněk až po otevřené plochy typu open - space. Hierarchie těchto prostorů reaguje na vnitřní strukturu společnosti D.A.S. a její budoucí nároky. Kombinaci uzavřených a otevřených kanceláří doplňují odpočinkové prostory s čajovými kuchyňkami. Vstupní prostory jsou reprezentovány dvěma recepcemi. Hlavní recepce má přímý vstup od výtahů a navazuje na ni právnické a obchodní oddělení. Recepce je vybavena atypickým pultem z corianu o délce 4,5 m s podsvětlenou spodní částí z broušeného nerezu. Logo tvoří nasvětlené 3D logo firmy tvořené z bílého plexi skla. Druhá recepce je integrována do části, kde se nachází ředitelství firmy a navazují na ni reprezentativní zasedací místnosti.

Při koncepci interiéru jsme kladli důraz na kompozici jednotlivých hmot a jejich materiálové řešení. Lineární prostor chodby jsme rozčlenili pomocí plných hladkých ploch v kontrastu k proskleným příčkám. Horizontální dělení prosklených příček dává prostoru příjemné měřítko. Potřebnou míru pracovního soukromí jsme docílili použitím mléčné výplně ve střední části příček.

Vzhledem k tomu, že se jedná o provozně zatěžované prostory, chtěli jsme, aby navržený materiál splňoval i vysoké nároky na odolnost a údržbu. Plochy, které jsou zatěžovány nejvíce jako je trasa koridoru chodby a odpočinkové místnosti, jsme opatřili PVC. Ostatní pochozí plochy tvoří zátěžový koberec.

Klíčovým prvkem při vytváření designu interiéru bylo použití velkoformátových tapet. Pokusili jsme se reflektovat funkci jednotlivých prostor i na tapetu, čímž v rámci oddělení zahraničních právních činností vznikl na tapetě návrh siluet světových velkoměst. Při návrhu celého prostoru byla velká pozornost věnována odpočinkovým místnostem. Snažili jsme se pomocí různého typu nábytku vytvořit intimní zázemí, kde by zaměstnanci mohli trávit čas, ať už odpočinkem nebo neformálním jednáním.

plocha kanceláří:            1 500 m2
obestavěný prostor:        4 350 m3
 

zpět na seznam projektů.

  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.
  • Fit-out -  D.A.S.

© 2007-2018 STOPRO spol. s r.o. ■ Mapa stránekInformace o webuRSSCMS

Webdesign a hosting Nux s.r.o.