STOPRO s.r.o. STOPRO spol. s r.o. | Architektura - Design - Inženýring


Parkovací dům - Klatovy

Nahrávám obsah…
Loading

architektonická soutěž

architekt: Ing. arch. Šárka Kovářová
místo stavby: Klatovy
vyhlašovatel: Město Klatovy
studie: 2009

 Rozvoj Klatov spolu s moderním způsobem života vyvolávají nutnost řešit nedostatek parkovacích ploch. Město proto vypsalo veřejnou architektonickou soutěž na parkovací dům na volných pozemcích v sousedství kulturního domu Družba. Navrhovaná hmota tvoří volné pokračování stávající řady domů, čímž dotváří uliční čáru. Půdorys je zaoblený, takže objekt má v perspektivních pohledech organický tvar a zajímavě kontrastuje s okolím. Návrh tvoří dvě části – patrový parking a navazující šikmý kvádr s vertikálními komunikacemi. Sešikmení komunikačního tělesa a ve stejném úhlu kladený dřevěný obklad i treláž na popínavou zeleň vnáší do návrhu dynamiku. Nosná konstrukce je navržena jako železobetonový skelet, fasáda kombinuje dřevěný prkenný obklad a popínavou zeleň, komunikační kvádr bude kontrastně obložen tmavým deskovým obkladem. Parking je řešen v polopatrech navzájem spojených dvěma šikmými rampami. V typickém patře je umístěno 20 parkovacích stání, celkový počet stání v objektu je 102.

zpět na seznam projektů.

  • Parkovací dům - Klatovy
  • Parkovací dům - Klatovy
  • Parkovací dům - Klatovy
  • Parkovací dům - Klatovy

© 2007-2018 STOPRO spol. s r.o. ■ Mapa stránekInformace o webuRSSCMS

Webdesign a hosting Nux s.r.o.